Wanneer spreken we van haarverlies?

Ieder mens verliest dagelijks gemiddeld 100 tot 150 haren en deze worden vervangen door nieuwe haren als een natuurlijk proces. Op het moment dat er meer haren uitvallen als dat er nieuw aangroeien spreken we van haarverlies. Een overmatig verlies van hoofdhaar kan verschillende oorzaken hebben. Hieronder leest u meer over verschillende vormen van haaruitval die we tegen komen.

Genetische haaruitval

Het woord zegt het al, genetisch. Dit betekent dat in de genen van de mens al is bepaald of hij of zijn op enig moment last zal gaan krijgen van haarverlies, dus kaalheid. In veel gevallen hebben ouders en voorouders ook last gehad van deze vorm van kaalheid waardoor dit enigszins in te schatten is. In medische kringen wordt deze vorm van haarverlies alopecia androgenetica genoemd. Lees hier meer over dit onderwerp

Haarverlies door medicijngebruik

Als u, in geval van ziekte, bepaalde medicijnen gebruikt kan dit haaruitval tot gevolg hebben. Een aantal medicijnen waarbij dit het geval 'kan' zijn zijn 'bloedverdunners', anti malaria medicijnen, bèta blokkers of ACE-remmers (in geval van hartproblemen of stoornissen). Ervaart u bij gebruik van medicijnen een overmatige haaruitval raadpleeg dan uw huisarts i.v.m. de bijwerkingen van uw medicijn.

Haarverlies door stress

Iedereen heeft er wel eens mee te maken, stress. Stress verhoogt adrenaline in uw lichaam. Normaal gesproken wordt een teveel aan adrenaline afgebroken na zware inspanning of door de lymfeklieren. Overigens treed er pas haaruitval op als u langere periodes last heeft van stress, een korte inspanning of zware tijd heeft geen invloed op haaruitval.

Een van de oorzaken van haaruitval door stress komt door het feit dat haarfolikel door stresshormonen nadelige gevolgen heeft. Een haarfolikel is omgeven door zenuwvezels. Stress zorgt voor een verschillende concentratie aan overdrachtstoffen wat weer invloed heeft op de zenuwvezels en dus op de haargroei.
Stacks Image 279

Haarverlies door chemotherapie

Als u een behandeling met chemotherapie moet ondergaan bestaat de mogelijkheid dat uw haar geheel of gedeeltelijk uitvalt. Dit betekent niet alleen uw hoofdhaar maar ook wimpers, wenkbrouwen en overig lichaamshaar.

Deze haaruitval is in de meeste gevallen van tijdelijke aard. Na het beëindigen van de chemotherapie behandeling zal uw haar weer beginnen te groeien, in sommige gevallen zelfs nog tijdens de behandeling.
Lees hier meer over dit onderwerp

Haarverlies tijdens de zwangerschap

Haarverlies ontstaat door een schommeling in de hormoonhuishouding van de vrouw. Hormonen hebben dan ook veel invloed op de haargroei in het algemeen.

Tijdens de menstruatie ervaren vrouwen dan ook vaak dunner haar dan in de tussenliggende periode. Dit heeft alles te maken met een schommeling in de hormoonhuishouding.
Kaalheid kent vele oorzaken. Op deze website leest u meer over verschillende vormen van kaalheid, haaruitval en mogelijkheden die er momenteel zijn om dit probleem op te lossen. Blijf niet langer met uw kaalheidsproblemen rondlopen en neem vandaag nog de eerste stap!

© 2013 Kaalheidsproblemen.nl - Alles over kaalheid, haaruitval, haarwerken, pruiken, haarstukken en andere haaroplossingen