Haarverlies als gevolg van Chemotherapie of door bestraling


Als u in geval van ziekte een chemotherapiebehandeling moet ondergaan zult u n.a.w. te maken gaan krijgen met gedeeltelijke of gehele haaruitval. Niet alleen uw hoofdhaar maar ook andere lichaamsbeharing zoals bijvoorbeeld wimpers, wenkbrauwen en okselhaar zullen gaan uitvallen. Ook als u bestraald moet worden kunt u te maken krijgen met haaruitval, alhoewel dat in dit geval eerder alleen de plaatsen zijn waar u bestraald wordt. Dit hangt tevens af van de mate van bestraling die u moet ondergaan. Meestal begint uw haar na 3 tot 5 maanden vanzelf weer te groeien.

Waarom valt haar uit tijdens een chemotherapie behandeling?


Chemotherapie is er op geënt om de kankercellen te vernietigen. Helaas worden tijdens chemotherapie ook normale lichaamscellen vernietigd. Cellen die verantwoordelijk zijn voor de haargroei delen zich het snelst en zijn daardoor zeer gevoelig voor chemo. Dit heeft als resultaat dat deze cellen het snelste zullen bezwijken onder de therapie wat in sommige gevallen gedeeltelijke en in ander gevallen gehele haaruitval tot gevolg heeft.

Niet alle medicijnen die gebruikt worden tijdens chemotherapie veroorzaken haaruitval. Sommige medicijnen veroorzaken slechts dunner wordend haar terwijl andere al snel voor gehele kaalheid zullen zorgen. Raadpleeg uw behandelend arts voor informatie over de bijwerkingen van de medicijnen die voor uw specifieke behandeling.

Wel of geen haarwerk tijdens uw chemotherapiebehandeling?


Het is voor veel mensen onaangenaam om tijdens een behandeling 'kaal' over straat te moeten. De ziekte en behandeling is al naar genoeg, alle manieren om u prettiger te voelen tijdens de behandeling zullen zullen u sterken in het proces van herstel. Om het kale hoofd te bedekken zijn speciale hoofddoeken of mutsjes in de handel. Er zijn ook natuurlijk uitziende en aanvullende haarwerken die u, voor de duur van uw behandeling en herstel, kunt laten aanmeten.

HEEFT U HAARUITVAL T.G.V CHEMOTHERAPIE?

NEEM CONTACT OP MET DE HAARWERKSPECIALIST VOOR AANMETEN EN LEVERING VAN UW HAARWERK AAN HUIS
KLIK HIER

Als u de boodschap kanker van uw arts heeft gekregen wacht u een onplezierige periode van chemotherapiebehandeling. Deze behandeling zal mogelijk tot gevolg kunnen hebben dat uw haar (tijdelijk) zal gaan uitvallen.
Kaalheid kent vele oorzaken. Op deze website leest u meer over verschillende vormen van kaalheid, haaruitval en mogelijkheden die er momenteel zijn om dit probleem op te lossen. Blijf niet langer met uw kaalheidsproblemen rondlopen en neem vandaag nog de eerste stap!

© 2013 Kaalheidsproblemen.nl - Alles over kaalheid, haaruitval, haarwerken, pruiken, haarstukken en andere haaroplossingen