Erfelijke vormen van haaruitval


Alopecia androgeneticaDeze vorm van haaruitval komt bij zowel mannen als vrouwen het meeste voor. Feit is dat mannen hier in het algemeen het vaakst mee te maken krijgen. Deze vorm van haaruitval manifesteert zich altijd volgens een bepaald patroon. Deze vorm van kaalheid is in sterke mate erfelijk bepaald en kan zowel van 'vaders' kant als 'moeders' kant worden doorgegeven.

Er is een vast patroon te herkennen bij deze vorm van kaalheid. Het kenmerkt zich door een terugtrekkende haarlijn aan de voorkant en een licht kaal worden van de kruin. Naarmate de tijd verstrijkt zal de kaalheid op de kruin zich verder cirkelvormige ontwikkelen en de kaalheid aan de voorkant van de haargrens bereiken. Zo ontstaat een kale schedel met rondom een lichte haarrand.
Stacks Image 202

De groeicyclus van een haar
Niet alle haren groeien gelijktijdig en haren kunnen slechts een beperkte tijd groeien. De duur van de groeifase verschilt per persoon. Bij vrouwen is deze fase veel langer, dat is er ook de reden van dat zij makkelijker lang haar kunnen laten groeien en dragen. In een tweede fase is de haargroei gestopt maar zit de haar nog wel vast in de hoofdhuid. Na de groei begint de haarfolikel te verschrompelen waardoor de haar dunner wordt. Vervolgens valt de haar uit, op dat moment is in dezelfde haarfolikel al een nieuwe haar aan zijn groei begonnen.

Helaas is er op een natuurlijk manier weinig aan haaruitval te doen. Middelen als Minodoxil en Finasteride helpen 'extra' haargroei te ontwikkelen (minodoxil) of haaruitval 'tijdelijk' verminderen (finasteride), al is dit maar van beperkte duur. Het zal nooit voor een nieuw volle haardos of behoud van uw haardos zorgen. U zult een dergelijk middel ook moeten blijven gebruiken om 'extra' haargroei te blijven stimuleren.
Er zij al veel middelen uitgevonden om haaruitval te voorkomen, het wondermiddel is helaas nog niet uitgevonden. Als haaruitval bij u voor psychische of emotionele problemen zorgt is het verstandig om te kijken naar een passende oplossing voor uw probleem.

Raadpleeg hiervoor uw huisarts of win informatie in bij de Haarwerk Specialist.

OP ZOEK NAAR INFORMATIE OVER EEN HAARWERK, PRUIK OF HAARAANVULLING?

BEZOEK DE WEBSITE VAN DE
HAARWERK SPECIALIST >>>>

Kaalheid kent vele oorzaken. Op deze website leest u meer over verschillende vormen van kaalheid, haaruitval en mogelijkheden die er momenteel zijn om dit probleem op te lossen. Blijf niet langer met uw kaalheidsproblemen rondlopen en neem vandaag nog de eerste stap!

© 2013 Kaalheidsproblemen.nl - Alles over kaalheid, haaruitval, haarwerken, pruiken, haarstukken en andere haaroplossingen